Jeugdhuis Tronk

Activiteiten

Jeugdhuis Tronk organiseert elk jaar een heleboel activiteiten. Verschillende fuiven en feestjes, maar ook gezellige avonden zoals een beurscafé of oudejaarsavond.

We organiseren sporadisch ook super leuke Tronk-out activiteiten. Deze vinden om de zoveel maand plaats en dan wordt er telkens 1 groepsactiviteit gekozen zoals een afvaart van de Lesse, paintballen of een pretpark bezoeken. Dit proberen we ook zo goedkoop mogelijk aan te bieden.

Naast de geregelde Tronk-out excursies is Peizegem Kermis elk jaar één van de grootste hoogtepunten. Tijdens de kermis is het jeugdhuis bijna doorlopend open van vrijdagavond tot en met maandagnacht en gedurende deze periode vinden er verschillende feestjes, live optredens en activiteiten plaats.

Vaak worden belangrijke voetbalwedstrijden uitgezonden in Tronk, en als de Rode Duivels spelen kosten pintjes maar €1,00.

Veel van onze activiteiten keren elk jaar terug rond dezelfde datum. Hieronder een overzicht en korte uitleg van welke activiteiten georganiseerd worden in welke maand. Een actuele lijst van evenementen staat op onze Facebook pagina onder "Evenementen".

Februari
November
December

Fles jagermëister

Nieuwjaarsreceptie

De eerste zaterdag na nieuwjaar staan we volgens onze jaarlijkse traditie steeds op post tijdens de nieuwjaarsreceptie in Merchtem.

Tijdens enkele gezellige optredens en dansbare DJ's voorzien wij in onze chalet heerlijke dranken en niet onbelangrijk: ijskoude Jägermeister.

Eetfestijn in zaal Libanon

Eetfestijn

De naam spreekt natuurlijk voor zich. Ieder jaar organiseert Jeugdhuis Tronk in samenwerking met de KAJ Jongens en Meisjes van Peizegem een groot eetfestijn.

Dit eetfestijn vindt naar goede gewoonte plaats in Ons Parochiehuis (de voormalige zaal Libanon) aan de kerk van Peizegem. Op het menu staan steeds de overheerlijke witte en zwarte pensen met appelmoes alsook de zelfgemaakte balletjes met krieken.

Affiche van het ledenfeest

Ledenfeest

Zonder leden geen jeugdhuis, dus elk jaar wordt er een feestje gegeven om zoveel mogelijk mensen zich (opnieuw) lid te laten maken van Jeugdhuis Tronk. Dit wordt aangemoedigd door per 50 leden diverse "beloningen" te voorzien in de vorm van gratis bier/frisdrank, shotjes, ...

Meer info over de voordelen van lid zijn is te vinden op de ledenpagina.

Affiche van Boskant TD

Boskant TD

In samenwerking met KAJ Peizegem organiseren we elk jaar een grote fuif, telkens in een ander thema.

Zo passeerden er al "Rumble in the Jungle", "Houston, we have a Party" en "The Good, The Bad en Den Boskant".

2 glazen wijn

Moezelavond

Elk jaar gaat het bestuursteam samen met de meest actieve leden een weekendje naar de Moezelstreek in Duitsland. Dit als gebaar van dankbaarheid naar de hulp die ze doorheen het jaar verleend hebben aan Tronk.

De Moezelstreek is natuurlijk gekend voor haar witte wijn, dus bezoekt Tronk ieder jaar verschillende wijnboeren om hun wijnen te proeven. De beste wijnen worden aangekocht en nemen we weer mee naar België.

Later op het jaar wordt Jeugdhuis Tronk voor één avond omgetoverd tot een gezellige Duitse wijnkelder die de Moezel zo typeert. Verschillende wijnen kunnen dan geproefd en eventueel ingeslagen worden.

Affiche Tronk-o-Loco

Peizegem kermis

Voor vele echte Boskantenaars één van de leukste periodes van het jaar. Tijdens het eerste weekend van de kermis is het jeugdhuis nagenoeg doorlopend open van vrijdagavond tot maandagnacht. We sluiten enkel om 's morgens even te kuisen.

Vrijdagavond start het weekend steeds met Tronk-o-Loco, een fuif met alle dansbare genres. Zaterdag stonden onder andere al meerdere edities van het "Vlaams Kampioenschap Fleskes Aftrekken" en de Beerpong Contest op de affiche. Vervolgens laten we op zondag een aantal lokale groepen optreden op de podiumwagen, buiten in het midden van de straat. Nadien is er natuurlijk ook een afterparty binnen. Als laatste sluiten we op maandag de kermis altijd in schoonheid af met een jeneverstandje aan het jeugdhuis en achteraf de slotfuif.

Bovendien is er elke ochtend van 10u tot 12u een lekker ontbijt verkrijgbaar: heerlijk spek met eieren!

Barbecue

Ledenbbq

Een exclusief evenement voor al onze leden om ze te bedanken en iets terug te geven. Een hele avond all-in eten en drinken voor een erg schappelijke prijs. Deze BBQ gaat normaal door in een privé bos in Lippelo zodat we niemand storen en zoveel lawaai kunnen maken als we willen.

Affiche Vliegt erin Fuif

Vliegt Erin Fuif

In een niet zo ver verleden werd Vliegt Erin Fuif opgericht als een samenwerking tussen Tronk, Ifi en KAJ. Met top DJ's als Pat Krimson lokte de fuif meer dan 1000 bezoekers naar een grote tent op het stationsplein van Peizegem. Jeugdhuis Ifi haakte na enkele edities echter af en de KAJ ook, waardoor Tronk het niet meer zag zitten om het concept alleen te organiseren.

Na enkele jaren stilte besloten we Vliegt Erin Fuif echter nieuw leven in te blazen. Op een kleinere schaal dan vroeger, binnen in het jeugdhuis, maar nog steeds met geweldige DJ's uit de buurt. Een heerlijke fuif met muziek voor ieders smaak.

Affiche Halloween Party

Halloween Party

Naar vaste gewoonte organiseert Tronk ieder jaar op 31 oktober de Halloween Party. Gelukkig is 1 november altijd een feestdag en kunnen de meeste mensen lang uitslapen. Het jeugdhuis wordt natuurlijk helemaal in thema versierd zodat de griezelige sfeer van Halloween je helemaal kan beklijven. Ook de bezoekers verkleden zich volledig in enge outfits want elk jaar krijgt het beste kostuum een prijs. Bovendien krijgt iedereen die verkleed is een gratis cocktail.

Vroeg op de avond treden enkele duistere groepen op en nadien nemen DJ's het over voor de rest van de nacht.

Schrijvende persoon in een schrift

Quiz

Dankzij voormalig bestuurslid en organisator Sam Van Zeebroeck is de Tronk Quiz ondertussen al aan de 3de editie toe. De quiz behandelt algemene en uiteenlopende onderwerpen, waardoor iedereen kan deelnemen. De voorgaande edities waren telkens volzet met 40 teams!

Een kort overzicht van de ploegen die reeds wonnen: Den Boskant (2015), Tien Russen op ne Kameel (2017) en Dr. Lösch (2018).

Affiche van Dag van de Jeugdhuizen

Beurscafé

Ter gelegenheid van Dag van de Jeugdhuizen vindt er meestal het beurscafé plaats. De avond start met de normale drankprijzen, maar wanneer er grote vraag is naar een bepaalde consumptie zal de prijs hiervan ook stijgen.

Niet getreurd, de prijs van andere drankjes zal hierdoor dan weer dalen. Ideaal dus om steeds zo weinig mogelijk proberen te betalen om je dorst te lessen.

Lamassu logo

Lamassu

Enkele jaren geleden werd het concept van Lamassu opgericht en na 4 edities staat de naam al stevig op de kaart van House & Techno feestjes. Artiesten als TRiXY, Lucas Caroso, Pisca, Lola Jones en Borealis passeerden al de revue.

De opbouwende line-up van rustige melodische House naar rollende Tech House naar knallende Techno neemt het publiek mee op een reis door muziekstijlen.

Vuurwerk

Oudejaarsavond

Op 31 december organiseren we een privé avond waarvoor alle leden zich kunnen inschrijven om oudejaar samen te vieren. Voor een erg democratische prijs eet en drinkt iedereen de hele avond all-in. Er wordt een uitgebreid diner voorzien van gourmet of bbq om dan gezellig samen te eten aan één grote tafel in het jeugdhuis.